Animert bilde av Synne Mugaas løper

Å endre profil i sosiale medier.

I disse dager er oppsigelsestiden min formelt over. Nå begynner sluttpakkedelen av avtalen. Det betyr at yrkesstatusen min er forandret og nå er tiden inne for å oppdatere den i sosiale medier også. 

På flere sosiale medier har jeg bevisst tatt med yrke og arbeidssted i min profil fordi den er en viktig del av min identitet og fordi jeg er stolt både av stillingen jeg har hatt og bransjen jeg har jobbet i. Jobben har vært med å løfte profilen min opp på et profesjonelt nivå med andre i samme bransje og vært med å skape et bilde av hvem jeg er og hva jeg er interesserer i.

Nå har tiden kommet for å oppdatere profilene mine og ta bort yrke og nåværende arbeidsgiver, rett og slett sette en sluttstrek for den delen av karrieren. Det føles som et kjærlighetsbrudd, ikke bare fordi jeg var glad i jobben min, men mer fordi det rokker så veldig ved identitetsfølelsen min og demper følelsen av å være viktig. 

Å ha Linkedin-profil uten arbeidsgiver føles både kleint og uprofesjonelt. Jeg har alltid reagert når det står i profilen at vedkommende søker nye utfordringer (som vi alle vet bare er en finere måte å si man er arbeidsledig på). Jeg setter vedkommende i en bås med en gang og tenker at førsteinntrykket ikke ser bra ut for en potensiell arbeidsgiver. Vil folk gjøre det samme med meg nå? Jeg har alltid hørt at det er lettere å få jobb når du er i jobb, enn når du ikke er i jobb. Ødelegger jeg nå for meg selv?

Kanskje skal jeg titulere meg som blogger for Webgruppen? Denne bloggen ble jo til ved at jeg i høst inngikk et samarbeid med Webgruppen hvor jeg får praktisert å jobbe med innholdsmarkedsføring. Jeg kan jo krydre profilen min på LinkedIn og skrive at jeg er en profesjonell blogger. Men samtidig er jeg bekymret for hvilke signaler jeg da vil sende ut. Jeg ønsker jo ikke at potensielle arbeidsgivere skal få inntrykk av at jeg er en søt og yndig rosablogger heller.

Jeg tror jeg holder meg til sannheten, jeg er mellom jobber og driver med dette bloggprosjektet som kompetansebygging mens jeg ser etter nytt arbeid.

Uansett kjenner jeg at det er med vemod at jeg endrer profilen min på diverse sosiale medier og tar bort stillingen min som jeg var stolt av. Jeg har bestemt meg for at det kan stå Markedsfører med digital spisskompetanse.

Denne høsten er produktivitetens høst, så eksamen, blogging og hjelp-til-selvhjelp står for tur. I´ll be back.

Som Arnold ville sagt det I`ll be back

Som Arnold ville sagt det I`ll be back