Jeg leter etter stillinger å søke på

Lete, søke og ha system på søknadsprosessen

Som arbeidssøkende kan jeg bruke en hel dag på å lete etter stillinger og finne potensielle jobber å søke på. Det er helt utrolig hvor mye tid som går med på å lete frem stillinger som kan være interessante å søke på og deretter jobbe med søknaden. Etter en uke på ferie er tiden inne for å ta et kraft tak. Jeg klør etter å få full oversikt igjen.

Jeg starter dagen med å se over eposter. Jeg har epost-varsler på mange portaler og det gir en del treff i innboksen. Selv om jeg har på varsler, går jeg også aktivt inn og søker på de samme sidene. Det er fordi jeg har en uro over at jeg ikke har fått med meg alt. I tilfeller som dette ønsker jeg full kontroll.

Sider med ledige stillinger

Jeg har oppdaget at de ulike portalene faktisk har overraskede mange unike stillinger. Det hører til sjeldenheten at jeg finner samme stilling på ulike portaler. Mitt inntrykk er at Finn.no og nav.no overlapper mest (uten at jeg har noen annen dokumentasjon enn hundrevis av timer brukt på å lese stillingsannonser på disse sidene).

For å lete etter nye jobb bruker jeg:

kampanje.com

medier24.com

Kommunikasjonsforeningen

nav.no

finn.no

linkedin

Mediabemanning

Jucan

Jobbnorge

Jeg har i tillegg lagt inn CV min hos diverse rekrutterere.

Sosiale medier utforsker jeg også. Jeg søker jevnlig på Twitter og Instagram med ulike emneord som ligner ledig stilling. Om du trodde sosiale medier kun blir brukt til å legge ut bilder av ferielykke og glade barn må du tro om igjen, det utlyses faktisk mange stillinger her og. Etter at jeg startet denne bloggen får jeg også mange tips via Facebook om stillinger jeg burde søke på.

Kontroll og system

Jeg har laget meg et excel skjema hvor jeg fyller ut tittel, arbeidsgiver, fast/vikariat, søknadsfrist, og når jeg har sendt søknaden. Det er veldig viktig å notere at søknaden er sendt, så slipper jeg lurer på det når jeg ser annonse for samme stilling i andre kanaler. Dette skjemaet oppdaterer jeg jevnlig med nye stillinger jeg må vurdere og med svar på stillinger jeg har søkt. Her har jeg også oversikt over hvilke stilling som er den neste i køen å søke på.

Jeg har laget system for søknader jeg skal søke, når jeg søkte og resultatet.

Jeg har laget system for søknader jeg skal søke, når jeg søkte og resultatet.

Kopi av stillingsutlysningen

Jeg har oppdaget at det er viktig å lagre en kopi av utlysningsteksten. Jeg lager en kopi fordi mange avpubliserer utlysningen når søknadsfristen har gått ut. På den måten kan jeg hente den frem når det blir aktuelt. I løpet av en uke leser jeg mange utlysningstekster, så det er lett å surre det til om jeg ikke leser teksten på nytt før et intervju. Det er helt avgjørende for et godt intervju.

Legge inn CV på nytt

Søknadsbrev og CV er de to hovedelementene i en søknad. Det er det mange ulike løsninger på hvordan det håndteres. Jeg har opplevd mange ulike varianter på hvordan registrere arbeidserfaring og utdanning. Det er automatiserte løsninger som kobler til andre sider, det er løsninger du må legge inn alt på nytt og det er enklere versjoner hvor det holder å laste opp en pdf.

Et irritasjonsmoment for meg er når jeg må legge inn alle elementene fra CV min på nytt. Jeg foretrekker løsninger hvor jeg kan hente frem en CV jeg har registrert fra før. Da sparer jeg masse tid, og jeg kan tilpasse CV på en fornuftig måte. En løsning som jeg også kan like er når jeg kan lenke opp profilen min fra LinkedIn for deretter tilpasse elementene.

Aller best synes jeg det er når jeg kan sende en epost, da kan jeg legge på en liten personlig hilsen og bruke CV jeg har laget selv. Uansett, søknad og cv må sendes, og det er bare å innse at det å være arbeidssøker tar tid.