Kaffe, isklar og pastiller

Tilbake til skolebenken- kurs i digital markedsføring

Dagen har kommet, jeg skal på kurs! Jeg skal fordype meg ytterligere i et fag jeg synes er kjempespennende. Dette kurset gir meg sertifisering i digital markedsføring, og eksamen avlegges hos Digital Marketing Institute testsenter i Oslo.

Å øke min kompetanse ved å sitte på skolebenken og ta eksamen er jeg veldig motivert for. Det er gøy å lære og det er gøy å få papirer på at man virkelig kan et fag. Med eksamen i sikte må konsentrasjonen skjerpes.

Morgenen starter på vanlig vis, jeg får ungene opp og påkledd, frokost på stuebordet og matpakker i sekken. Vi drar avgårde i god tid, så jeg rekker T-banen. Må innrømme at det er utrolig deilig å dra et annet sted enn hjem etter å levere i barnehagen. Vanligvis drar jeg hjem for å tilbringe dagen alene foran PC-en og leter etter jobber, nå skal jeg ut blant folk. Lære. Sosialisere. Det kribler nesten i magen av spenning.

Det er ikke det eneste som kribler i magen. På vei ned til byen kommer jeg på at jeg ikke har spist frokost. I mine late sluttpakkedager har jeg lagt opp til en litt annen dagsrytme enn tidligere. I disse rolige dager starter dagen som regel med at jeg leverer i barnehagen og på skolen for deretter å dra hjem og kose meg med frokost og kaffe. Jeg har til og med begynt å lese papirutgaven av Aftenposten igjen.

Men uten mat og drikke duger helten ikke, så frokost ble kjøpt på Narvesen på vei til første dag på skolebenken.

God morgen youghurt

Med god-morgen yoghurt på vei til kurs

På plass i kurslokalet blir jeg møtt av en mann i kilt. Orginalitet er et godt utgangspunkt tenker jeg og finner plassen min blant de ti andre damene.

Kursleder Jakob Thyness i kilt

Kursleder Jakob Thyness i kilt

Damer?

Hvorfor er det bare damer på dette kurset? Det forundrer meg. Vi har alle ulik bakgrunn og kommer fra ulike bransjer. Noen er som meg, i en fase mellom gammel og ny jobb, noen har lang erfaring med digital markedsføring, mens noen er relativt ferske.

At vi er bare damer på kurset får varsellampene mine til å blinke, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Er det mulig at jeg er indoktrinert med at menn liksom er flinkere og at jeg derfor bør ta et kurs menn velger? Velger damer helst trygge fag og gjør mangelen på menn meg nervøs for at kurset ikke går nok i dybden? Har menn mer solide nettverk og lettere tilgang til jobber og stillinger mens vi kvinner blir sendt på kurs? Hvordan ville jeg tenkt om rommet hadde vært fullt av menn, hadde jeg hatt varsellamper som reagerte da?

Jeg lurer på hvor feministen i meg har tatt veien, hvorfor har jeg slik reaksjon? Jeg lurer egentlig på hvorfor jeg ble opptatt av kjønn når jeg egentlig er her for å utvikle meg selv uavhengig av hvem og hva de andre er. Da burde jo kjønnssammensetningen av gruppen være uvesentlig.

Jeg skammer meg litt over følelsene mine. Jeg har jo aldri tenkt slik, hva kan dette komme av?

Jeg tror det har med livssituasjonen min å gjøre, det å være i fri flyt mellom to jobber. Jeg stiller spørsmålstegn ved alt, undervurderer meg selv (og tydeligvis oss kvinner), og blir tilnærmet paranoid. Jeg rister av meg paranoiaen og tvilen, og oppdager fort at jeg er faglig ajour. Jeg setter meg ned med mine medelever for å lære mer.

Rom fullt av damer

Rom fullt av damer

Første kursdag har hovedfokus på SEO, derfor er Yoast SEO nå installert på bloggen min, så får vi se om jeg klarer optimalisere språket mitt i henhold til google sine preferanser. Denne teksten er nå godkjent på readability og Seo i følge Yoast sjekken.

Kursleder Nina Furu

Kursleder Nina Furu

Når jeg observerer andre i rommet, så erkjente jeg at man har ulik tilnærming til både papir og struktur. Jeg bruker kun datamaskinen til både informasjon og notater, mens andre liker system i permene sine.

Medstudent har satt alle papirer i perm

Medstudent har struktur i papirene

Etter en slik dag reflekterer jeg rundt to ting: Klarer jeg implementere denne læringen og hva er relevant for eksamen. Disse to utfordringene burde gått hånd i hånd, men av erfaring så er det ofte to ulike tilnærminger.

Å treffe blink er ikke alltid like lett.

Å treffe blink er ikke alltid like lett. Trekanten skulle vel egentlig vært i midten.

Etter endt kursdag, suser jeg avgårde for å dra på fjellet med familien og noen venner. Den historien kommer senere