Synne med VR utstyr.

Spillmamma og Virtual Reality

Jeg er blitt en spillmamma. Jeg er ingen gamer selv men jeg er stor fan. Jeg hadde omtrent ikke tatt i en spillkonsoll før jeg ble ble sammen med en av Norges største spilleksperter, Jon Cato Lorentzen for snart ti år siden. Han har gitt meg innsyn i en fantastisk verden.

Jeg er mer tilskuer enn jeg er spiller selv, men jeg deltar aktivt fra sidelinjen. Når vi spiller flerspillerspill der jeg er med må de andre vente på meg fordi jeg er så dårlig. Jeg er takknemlig for de spillene der jeg kan bli en boble og seile over de vanskelige partiene mens resten av familien hopper og sprett over hindre jeg ikke har sjans på. Jeg tror dataspill er en av de mest samlende familieaktiviteter vi har. Som familie går vi i svømmehallen, drar på fjelltur og er på fotballbanen, men vi spiller også mye spill sammen, enten via en spillmaskin eller brettspill. De felles spillopplevelsen er en berikelse for meg, gutta og familien som helhet.

Brettspill og Rockband med familien

Jeg har aldri spilt så mange morsomme og inkluderende brettspill som etter at jeg ble sammen med min mann. Ludo er for lengst pakket bort. Nå er det spill som handler om strategi, kreativitet, intuisjon og taktikk som gjelder når vi setter oss ned.

Med vår eldste sønn hadde vi eget band på loftet. Guttungen på trommer, Jon Cato på gitar og jeg på sang. Vi kunne sitte timesvis sammen og spille musikk i spillet Rock Band. Etter at de to minste kom til verden er bandet oppløst, men vi spiller andre ting sammen. Og nesten alltid må vi samarbeide for å komme oss videre, en øvelse man aldri får nok av.

Her er vårt tidligere familieband på stand for Rockband

Her er vårt tidligere familieband på stand hos Rockband (ca 2008)

Virtual Reality er fantastisk

Nå har vi fått VR i hus. Virtual reality. En opplevelse selv bestefar ble hekta på i helgas familieselskap. Hele familien fikk prøve og alle ble sugd inn i universet. Det er skummelt og fantastisk på en gang. Det er ekstremt virkelighetsnært samtidig som det er som å være i en drøm. Det er nesten som om en film som lukker seg rundt deg og som man ikke klarer rømme fra, følelsen av tilstedeværelse er enorm. VR fascinerer og engasjerer, som markedsfører ser jeg uant potensiale.

VR er et verktøy som kan skape enorme opplevelser i både marked og salgs sammenheng, men også i forhold til opplæring og testing. Hva med å vise frem en leilighet under utbygging der potensielle kjøpere går rundt i huset? 360-visninger er barnemat i forhold. Byggebransjen har en unik mulighet til å visualisere og besøke potensielle prosjekter. Museer kan gjenskape historiske hendelser. Bøker og læreverk kan gi sosial læring og øvelser i kjemi hvor testlabben er virtuell. Helsesektoren kan utsette pasienter for virtuelle situasjoner som kan hjelpe dem med å håndtere hverdagen. Og tenk på alle yrkes- og faggrupper som kan øve og øve og øve i virkelighetsnære situasjoner. Det er mange tech-folk før meg som har forkynnet VR, og jeg melder meg herved inn i gruppen av entusiaster. Det blir spennende å følge det som skjer videre, og hvordan ulike bransjer klarer å ta i bruk funksjonaliteten som finnes i VR.

 

VR briller til Playstion

VR briller til Playstation

To av guttene spiller VR sammen, en med headsetttet, den andre uten.

To av guttene spiller VR sammen, en med headsetttet, den andre uten.

Vi hadde besøk som også fikk teste VR

Vi hadde besøk som også fikk teste VR

VR utstyret har havnet i pyntefatet mitt

VR utstyret har havnet i pyntefatet mitt. Det er vel egentlig ikke der jeg ønsker det…

Her sorteres Pokemonkort

Her sorteres Pokemonkort, en annen familieaktivitet

 

Picachu kake

I bursdagen ble det så klart kake med Picachu