Synne Mugaas skriver nye kaptiler

Jeg har vært konsulent for en bloggfersking

På kurset hos Webgruppen har jeg knyttet kontakter med flere nye spennende personer. En av disse er Elly. Hun har latt seg inspirere og ønsker starte sin egen blogg og jeg kastet meg rundt for å hjelpe henne i gang. Vi bloggere må jo holde sammen.

Elly er en voksen dame med lang fartstid som sykepleier men hun har beveget seg mer og mer over i prosjektledelse og nå markedsføring. Hun var flyttekoordinator for Rikshospitalet, leder av et seniorsenter, vunnet pris som bydelsentusiast og har laget kunst med flere utstillinger. Nå var tiden inne for Elly å starte sin egen blogg og jeg har fått mitt første konsulentoppdrag.

Å sette opp en WordPress-konto er relativt greit, men det er alltid enklere når man har litt erfaring med publisering, noe jeg har. Derfor tenkte jeg at jeg kunne hjelpe Elly med dette. Min blogg, Stipendiaten, har Webgruppen satt opp for meg men jeg har lang erfaring med ulike publiseringsverktøy, samarbeidet med redaksjonelle miljøer om blogger og mer seriøs journalistikk, og har teknisk innsikt i mange ulike publiseringsplattformer.

Innhold

Som alltid med en god nettside er det innholdet som er bæreren. Å velge riktig utseende og meny er noe man kan justere underveis og man kan legge til nye og morsomme utvidelser etter hvert som man finner form og innhold. Elly fant sine hovedkategorier som hun vil blogge om og som kan bli en fin og viktig stemme på nett.

Vi satte opp nettsiden, valgte tema og justerte de ulike feltene. Vi gikk gjennom prosessen med å sette opp og publisere sider, innlegg og media. Elly har ikke publisert noe før, så da kom min erfaring til sin rett. I tillegg tok vi en runde innom Google Analytics for å gi litt innblikk i dette verktøyet også.

Å drive med opplæring i blogging har jeg strengt tatt ikke gjort før, selv om jeg har hatt mye internopplæring og arrangert flere eksterne kurs for bedriftene jeg har jobbet i. Dette konsulentoppdraget var morsomt, ikke minst fordi det er herlig å føle at man er til nytte og hjelper andre med å nå sine mål.

Jeg fant frem ved hjelp av google maps.

Jeg fant frem ved hjelp av google maps.

Elly testskriver i bloggen

Elly testskriver i bloggen.

Pausemat, nøtter og kanalbolle

Pausemat, nøtter og kanelbolle.